XSluiten
Profiteer meer met onze exclusieve Ledentarieven.
Log in of word nu lid!
 

Park Plaza Hotel Utrecht behaalt gouden status Green Key

Park Plaza Hotel Utrecht heeft sinds dit jaar de gouden status van het Green Key keurmerk behaald.

Utrecht, 14 januari 2013 – Park Plaza Hotel Utrecht heeft sinds dit jaar de gouden status van het Green Key keurmerk behaald. Deze gouden status is de hoogst haalbare binnen het internationale keurmerk voor duurzaamheid, MVO en milieubewustzijn.

Het Park Plaza hotel in Utrecht werkt net als de overige hotels van PPHE Hotel Group hard aan zijn verduurzaming en voert hiermee het duurzaamheidbeleid uit dat de hotelgroep heeft verankerd in haar Corporate Social Responsibility (CSR) plan. Na een jaar de zilveren Green Key status te hebben gehad, heeft Park Plaza Utrecht zijn processen en productkeuze verder geoptimaliseerd. Deze optimalisatie ligt zowel in lijn met het CSR plan, als met het Utrechtse convenant ‘Afsprakenkader Duurzame Hospitality’ dat in 2011 door Park Plaza Utrecht is ondertekend en waarbinnen gestreefd wordt naar een CO2 reductie van 30% in 2020.

Park Plaza Utrecht heeft onder meer zijn inkoop aangepast naar meer duurzame, biologische, fair-trade en regionale producten. Daarnaast maakt het hotel gebruik van afbreekbare schoonmaakmiddelen, stimuleert het zijn gasten om hun linnen her te gebruiken en heeft haar leveranciers afspraken laten maken met partijen zoals de Voedselbank. Hierdoor zorgt Park Plaza ervoor dat eten dat niet onnodig wordt weggegooid.

Jenny Noz, hotelmanager van Park Plaza Utrecht: ‘Park Plaza Utrecht levert graag actief een bijdrage aan het milieu en aan de doelstellingen hieromtrent zoals de stad Utrecht die in het afsprakenkader heeft vastgelegd. Gasten kiezen steeds bewuster voor een hotel met een Green Key certificaat en/of een andere milieukeurmerk. Het streven naar duurzaamheid vervullen we niet alleen de corporate doelen, maar beantwoorden we ook de vraag van de gasten. Bovendien versterken de duurzame en maatschappelijke verantwoorde processen de teamspirit. Onze medewerkers voelen zich er sterk bij betrokken en leveren er graag een bijdrage aan.’

TERUG naar alle persberichten - Nederland