XSluiten
Profiteer meer met onze exclusieve Ledentarieven.
Log in of word nu lid!
 

Bieden als eerste in Kroatië de gratis service ‘handy’ aan

Gasten kunnen tijdens hun verblijf gratis onbeperkt (inter)nationaal bellen en internetten

Het hotelconcern Arena Hospitality Group zet de volgende stap in het streven naar innovatie om nieuwe services aan te bieden in de eigen hotels en resorts om zo de kwaliteit van de bestaande services te verhogen, nog beter te kunnen voorzien in de wensen en behoeften van gasten en om hun verblijf nog aangenamer te kunnen maken.  

Handy
Afgelopen juli introduceerde hotel Park Plaza Arena samen met hotel Park Plaza Histria, Park Plaza Belvedere Medulin en het toeristenresort Park Plaza Verudela Pula de nieuwe service ‘handy’. Deze service is de nieuwste mobiele en digitale vorm van dienstverlening. Alle gasten bij de hierboven vermelde hotels en resorts krijgen een mobiele telefoon waarmee ze gratis onbeperkt internationaal en lokaal kunnen bellen en gratis toegang tot internet hebben gedurende hun verblijf.


Gebruik van de handy
Nadat gasten hebben ingecheckt bij de receptie ligt de telefoon met handy klaar in hun kamer of appartement en kunnen ze hier gedurende hun hele verblijf gebruik van maken. De telefoon met handy staat op een dockingstation en biedt gasten de mogelijkheid om lokaal en internationaal te bellen en gratis te internetten. Daarnaast bevat het toestel een gratis reisgids, een sneltoets voor de receptie en contactgegevens van de hulpdiensten. Zo krijgen gasten gratis aanbevelingen voor uitstapjes en heeft het hotel een nieuwe manier om met gasten te communiceren en kan het bijvoorbeeld speciale aanbiedingen en informatie over acties sturen, ongeacht waar de gast zich bevindt. Deze service is gedurende het hele verblijf van de gast actief, ongeacht of hij zich in zijn kamer of ergens anders in het hotel bevindt of een wandeling of een ander uitstapje maakt.

Technische specificaties
Uit de technische specificaties blijkt dat de mobiele telefoons zijn uitgerust met het besturingssysteem handy. Dit is een aangepaste versie van het Android-systeem en kan volledig worden aangepast door het hotel. Het hotel kan bijvoorbeeld een module inbouwen voor het reserveren of kopen van services van het hotel zelf. Handy kan worden aangepast naar de taal van de gast, zodat die de functies in zijn eigen taal kan gebruiken. 

Samenwerking met Tink Labs Limited
De Arena Hospitality Group heeft deze service samen met Tink Labs Limited uit Hong Kong en diens verkoopkantoor in Londen geïmplementeerd, 's werelds eerste technologiebedrijf voor de hotel- en horecabranche dat een dergelijk hotelplatform aanbiedt. Nu deze nieuwe service in Pula en Medulin zijn geïmplementeerd, wordt de service voor het eind van 2017 ook geïntroduceerd bij acht andere hotels van de groep in Duitsland (Berlijn, Neurenberg, Keulen en Dresden) en Hongarije (Boedapest).

Glutenvrij menu
Daarnaast heeft hotel Park Plaza Arena nog een primeur op het gebied van food. Ze zijn namelijk sinds dit jaar de trotse eigenaar van de „BOSK Gluten Free Standard”-certificaat als eerste hotel in Istrië, de meest toeristische regio van Kroatië, en tevens het enige hotel aan de Adriatische kust met een à la carte-restaurant met een volledig glutenvrij menu. Uit onderzoek blijkt dat gluten een van de meest voorkomende allergenen in voedsel is.

Eerdere innovaties
In 2016 introduceerde Park Plaza Arena al de unieke “digitale sleutel” service, waarmee gasten dankzij een speciaal hiervoor ontwikkelde app met hun smartphone het elektronische slot van hun hotelkamers en appartementen kunnen openen. Deze voorziening leverde het hotel een concurrentievoordeel op, omdat het het eerste hotel in Kroatië en een van de weinige hotels in Europa was die deze gratis service aanbood aan gasten.

Reli Slonim, CEO van de Arena Hospitality Group, vertelt: "Dankzij de introductie van deze service is de Arena Hospitality Group met vier hotels en resorts het eerste hotelconcern in Kroatië waar gasten gratis internationaal kunnen bellen en gratis toegang hebben tot internet. In een tijdperk waarin intensief en voortdurend gewerkt wordt aan de ontwikkeling van de mobiele en digitale technologie, betekent de toepassing hiervan in de hotelbranche een enorm concurrentievoordeel dat door gasten zal worden gewaardeerd tijdens hun verblijf in onze hotels en resorts. Daarom blijven we de ontwikkeling van geavanceerde technologieën op de voet volgen en proberen we dergelijke noviteiten als eerste te implementeren in onze hotels in Kroatië, Duitsland en Hongarije. "

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Lorena Trako | MaisonPR | 020 6712290 | lorena@maison-pr.nl